logo


Začetek Arhiv novic

Piškotki

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Več o tem

Učiteljski večer "Revščina in socialna izključenost" PDF Natisni E-pošta

Učiteljski večer bo v sredo 17. marca 2010 ob 17 uri, v Svetovalnem centru za otroke, mladostnike in starše Maribor, Lavričeva ul. 5.

Povečanje revščine in socialne izključenosti opažamo v družinah, šolah, vrtcih. Vendar malokrat  o teh dveh pojavih  govorimo. Pogosto jih zanikamo, ker nas je sram. Revščina in socialna izključenost  najbolj prizadeneta predvsem ranljive skupine in med te nedvomno sodijo otroci, učenci, dijaki. Revščino zaznava vsak na svoj način. Je  pojav, ki se ga  prizadeti posamezniki v glavnem sramujejo, ker velja prepričanje, da je posameznik zanjo sam odgovoren. Odkar delo ni več vsem dostopna vrednota, se revščina vsakodnevno poglablja. Vse več družinskih sistemov je revnih, izčrpali so svoje prihranke,  hkrati pa se soočamo tudi z revščino kljub temu, da so starši otrok zaposleni in prejemajo najnižjo plačo.
Šolski sistem ima mehanizme s katerimi lahko vpliva na to, da bi vsi učenci imeli enak dostop do dobrin, vendar praktiki opozarjajo, da je notranje odpravljanje neenakosti vedno večji problem.

Vabljeni, skupaj bomo o revščini in socialni izključenosti govorili, jo prepoznavali in iskali rešitve.

Večer bodo izpeljale:
Marinka Bečela, Svetovalni center
Ida Žužek,OŠ Borisa Kidriča 
Nataša Poropat, OŠ Lovrenc na Pohorju

 

Naročanje

Obveščamo vas, da je odslej možno naročanje na novi mobilni telefonski številki 040 / 83 21 05 kot tudi na dosedanji stacionarni številki 02 234 97 00 od ponedeljka do četrtka med 8. in 12. uro.

E - gradiva

 

 

 

 

NSUT naslovnica

Disgrafija naslovnica

Dispraksija naslovnica

ODS

 Moj otrok noče v šolo

branje NASLOVNICA      supervizija NASLOVNICA         jeza NASLOVNICA

brošura pot starsevstva naslovnica

vzgoja naslovnica

brošura digitalni svet naslovnica

scomsm mat e naslovna


Copyright © 2010 Svetovalni center za otroke, mladostnike in starše Maribor. Postavitev strani: Sončna pot d.o.o., Maribor.