logo


Začetek Arhiv novic

Piškotki

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Več o tem

Pregled pripravljenosti otrok za vstop v šolo PDF Natisni E-pošta

Ravnateljem in šolskim svetovlanim delavcem OŠ

V Svetovalnem centru za otroke, mladostnike in starše Maribor že vrsto let izvajamo preglede pripravljenosti otrok ob vstopu v šolo, predvsem z namenom zgodnjega odkrivanja rizičnih otrok za razvoj učnih, čustvenih in vedenjskih težav.

Ker v zadnjih letih trend odlaganja šolanja na željo staršev neupravičeno (strokovno neutemeljeno) narašča, bomo tudi v tem šolskem letu sprejeli v pregled le tiste predlagane otroke, ki so rojeni v drugi polovici vpisnega leta oz. le tiste starejše, pri katerih za odlog všolanja obstaja tehtna indikacija.

Zaželeno je, da so pregledi na vaši šoli in da se takoj po opravljenih pregledih izvede razširjeni timski sestanek s svetovalno službo, učiteljicami, ki bodo otroke učile in vzgojiteljicami, ki otroka že dobro poznajo. Zaradi vse bolj zahtevnih staršev, je ta način dela najbolj v korist vsem vpletenim. Seveda pa bomo pripravili tudi nekaj rezervnih terminov za preglede v naši ustanovi za zamudnike in tiste, pri katerih je potrebno več časa za odločitev.

Prosimo vas, da sezname otrok čim prej pošljete koordinatorju Heliodorju Cvetku ( Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ), za več informacij in določitev termina pa ga lahko pokličete na 02 23 49 702.

Lep pozdrav,

Direktorica:

mag. Alenka Seršen Fras, univ. dipl. psih.

 

Naročanje

Obveščamo vas, da je odslej možno naročanje na novi mobilni telefonski številki 040 / 83 21 05 kot tudi na dosedanji stacionarni številki 02 234 97 00 od ponedeljka do četrtka med 8. in 12. uro.

E - gradiva

 

 

moja starsa naslovnica

Ekran Naslovnica

Anksioznost naslovnica

NSUT naslovnica 

Disgrafija naslovnica 

Dispraksija naslovnica

ODS

 Moj otrok noče v šolo

branje NASLOVNICA      supervizija NASLOVNICA         jeza NASLOVNICA

brošura pot starsevstva naslovnica

vzgoja naslovnica

brošura digitalni svet naslovnica

scomsm mat e naslovna

 

 

 

 


Copyright © 2010 Svetovalni center za otroke, mladostnike in starše Maribor. Postavitev strani: Sončna pot d.o.o., Maribor.