logo


Začetek

Piškotki

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Več o tem

SKUPINA STARŠEV OTROK Z MOTNJO POZORNOSTI IN HIPERAKTIVNOSTJO (ADHD) PDF Natisni E-pošta

Skupina je namenjena staršem, ki pri svojem otroku opažajo, da s težavo usmerja in vzdržuje pozornost, je pretirano nemiren in impulziven pri reševanju nalog in v medsebojnih odnosih, ima slabšo motivacijo, vztrajnost in organizacijo šolskega dela, težave pri odnosih z vrstniki in avtoritetami, čustvene stiske ter bi želeli spoznati starše s podobnimi vzgojnimi dilemami.

V skupini se bomo naučili kaj je motnja pozornosti s hiperaktivnostjo (ADHD) in kaj ni, kako vpliva na učenje, vedenje in medosebne odnose, kako izboljšamo komunikacijo in odnos z otrokom ter postavljamo bolj učinkovite zahteve, kako otroka nagrajevati in kdaj kaznovati. Učili se bomo družinskega reševanja problemov, kako otroku pomagati pri organizaciji učenja in vzpostavitvi učnih navad, kaj lahko pričakujemo od šole ter kako poskrbeti zase. Učili se bomo drug od drugega, saj enostavnih receptov in instant rešitev ne pozna nihče.

Srečanja bodo potekala mesečno, drugo sredo v mesecu od 17.00 do 18.30 ure, v prostorih Svetovalnega centra. Vodi jo mag. Alenka Seršen Fras, univ.dipl.psihologinja. V skupini bo približno 10 staršev, ki menijo, da ima njihov otrok tovrstne težave. Kotizacija znaša 15 € za 9 srečanj.

Prosimo vas, da se pred vključitvijo v skupino naročite na svetovalni pogovor pri vodji programa na telefonski številki  02 23 49 715 ali po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

Prvo srečanje bo 10.10. 2018 ob 17.00 uri v prostorih Svetovalnega centra za otroke, mladostnike in starše, Lavričeva 5, Maribor.

 

Naročanje

Obveščamo vas, da je odslej možno naročanje na novi mobilni telefonski številki 040 / 83 21 05 kot tudi na dosedanji stacionarni številki 02 234 97 00 od ponedeljka do četrtka med 8. in 12. uro.

E - gradiva

 Moj otrok noče v šolo

branje NASLOVNICA      supervizija NASLOVNICA         jeza NASLOVNICA

brošura pot starsevstva naslovnica

vzgoja naslovnica

brošura digitalni svet naslovnica

scomsm mat e naslovna


Copyright © 2010 Svetovalni center za otroke, mladostnike in starše Maribor. Postavitev strani: Sončna pot d.o.o., Maribor.