logo


Začetek

Piškotki

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Več o tem

SKUPINA STARŠEV OTROK Z MOTNJO POZORNOSTI IN HIPERAKTIVNOSTJO (ADHD) PDF Natisni E-pošta

Skupina je namenjena staršem, ki pri svojem otroku opažajo, da s težavo usmerja in vzdržuje pozornost, je pretirano nemiren in impulziven pri reševanju nalog in v medsebojnih odnosih, potrebuje precej časa, da začne z delom in pri njem vztraja, pozablja na zadolžitve ter ima težave v odnosih z vrstniki in učitelji...

Starši so neprestano v stresu, negotovi pri svojih vzgojnih pristopih, saj jim okolica (šola, stari starši, institucije...) pogosto sporoča, da je z njihovo vzgojo nekaj narobe, da je potrebno postaviti meje, biti dosleden in strožji, skratka da je otrokovo neželeno vedenje (tudi) zaradi vzgoje. Niso prepričani v kolikšni meri jim naj nudijo podporo pri učenju in delovnih obveznostih in koliko samostojnosti naj pričakujejo od njih.

V skupini se bomo naučili kako ADHD vpliva na učenje, vedenje in medosebne odnose, kakšne so možne oblike pomoči otroku, kako vzpostavimo in vzdržujemo odnos, ki omogoča sodelovalno reševanje problemov, o pomenu naše obvladanosti in komunikacije, kako otroku pomagati pri organizaciji učenja in vzpostavitvi učnih navad, kaj lahko pričakujemo od šole, kako poskrbeti zase in druge teme po izboru staršev. Učili se bomo drug od drugega, saj enostavnih receptov in instant rešitev ne pozna nihče.

Skupina se srečuje prvo sredo v mesecu, v prostorih Svetovalnega centra. Vodi jo mag. Alenka Seršen Fras, univ.dipl.psihologinja. Na skupino prihaja do 10 staršev, ki menijo, da ima njihov otrok tovrstne težave. Kotizacija znaša 15 € za šolsko leto 2016/17.

Prosimo vas, da se pred vključitvijo v skupino naročite na svetovalni pogovor pri vodji programa na telefonski številki  02 23 49 715 ali po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

Prvo srečanje bo 12.10. 2016 ob 17.00 uri v prostorih Svetovalnega centra za otroke, mladostnike in starše, Lavričeva 5, Maribor.

 

Naročanje

Obveščamo vas, da je odslej možno naročanje na novi mobilni telefonski številki 040 / 83 21 05 kot tudi na dosedanji stacionarni številki 02 234 97 00 od ponedeljka do četrtka med 8. in 12. uro.

E - gradiva

 

branje NASLOVNICA      supervizija NASLOVNICA         jeza NASLOVNICA

brošura pot starsevstva naslovnica

vzgoja naslovnica

brošura digitalni svet naslovnica

scomsm mat e naslovna


Copyright © 2010 Svetovalni center za otroke, mladostnike in starše Maribor. Postavitev strani: Sončna pot d.o.o., Maribor.