logo


Začetek

Piškotki

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Več o tem

Predavanja za starše Alenka Zupančič Danko PDF Natisni E-pošta

indent1 Dvanajst zlatih pravil vzgajanja

V vzgoji otrok je nekaj načel, pravil ali zakonitosti, ki vedno držijo. Ta pravila je psihologinja Majda Mramor strnila v 12 zlatih pravil vzgajanja. Pravila zajemajo odnos med otrokom in staršem vse od otrokovega rojstva do odraslosti in so lahko opora in vodilo v tistih trenutkih vzgajanja, ko se kljub znanju in dobrim namenom sprašujemo, kako prav ravnati. Tema je namenjena predvsem prvi in drugi triadi.

 

indent1 Dvanajst zlatih pravil vzgajanja - kaj pa po 12. letu?:

Čeprav načela, pravila in zakonitosti vzgoje veljajo ves čas odraščanja, se v času najstništva marsikaj spremeni, ne samo v našem otroku, ampak tudi v odnosu starši – otrok; spremeni se način komunikacije, vsebina pogovorov, meja zaupanja, odgovornosti in samostojnosti ter zahteve in pričakovanja na obeh straneh. V predavanju, ki je namenjeno predvsem zadnji triadi, se bomo osredotočili prav na posebnosti in možnosti obdobja po 12. letu.

 

 indent1 Pa zakaj me ne uboga (vloga staršev pri vzgoji otrok):

Predavanje govori o občutljivi temi postavljanja meja in prepovedi. Odgovarja na vprašanje, zakaj otroku postavljati meje in prepovedi, kakšna je vloga staršev pri postavljanju mej, kako postavljati učinkovite meje, kaj je pri tem pomembno in kakšne so vsakdanje pasti pri tem. V te pasti se starši  nehote ulovimo in zaradi njih postavljanje meja ni učinkovito, ampak se spremeni le v nerganje in kreganje. Predavanje je namenjeno staršem v vrtcu in staršem prve triade.

 

indent1 Moj otrok bo kmalu šolar – kaj lahko storimo kot starši:

Predavanje je namenjeno staršem bodočih prvošolčkov in prvim razredom šole,  lahko ga izvajamo ali v vrtcu ali v šoli. Govori o otrokovi zrelosti in pripravljenosti na šolo na telesnem, psihosocialnem in kognitivnem področju, nadalje o možnostih staršev, da vzpodbujajo otroka na področjih priprave na branje, pisanje in matematiko; ter o pomembnosti nekaterih vprašanj, kot so samostojnost, sodelovanje in upoštevanje pravil za delo v skupini.

  

indent1 Domače naloge in učenje - kje in kako začeti?

Tema se ukvarja z osnovnimi pogoji za učenje, govori o pristopih, kako otroka navajati na samostojno opravljanje domačih nalog in učenje in na kakšen način lahko starši otroka pri tem podpremo. Predavanje je namenjeno staršem prve in druge triade.

 

Naročanje

Obveščamo vas, da je odslej možno naročanje na novi mobilni telefonski številki 040 / 83 21 05 kot tudi na dosedanji stacionarni številki 02 234 97 00 od ponedeljka do četrtka med 8. in 12. uro.

E - gradiva

 

 

 

 

moja starsa naslovnica

Ekran Naslovnica

Anksioznost naslovnica 

Dispraksija naslovnica 

NSUT naslovnica 

Disgrafija naslovnica 

ODS

 Moj otrok noče v šolo

branje NASLOVNICA      supervizija NASLOVNICA         jeza NASLOVNICA

brošura pot starsevstva naslovnica

vzgoja naslovnica

brošura digitalni svet naslovnica

scomsm mat e naslovna

 

 

 

 


Copyright © 2010 Svetovalni center za otroke, mladostnike in starše Maribor. Postavitev strani: Sončna pot d.o.o., Maribor.