logo


Začetek

Piškotki

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Več o tem

Predavanja za učitelje in vzgojitelje Miran Babič PDF Natisni E-pošta

Otrok s čustvenimi težavami v šoli
Otroci in mladostniki se med odraščanjem srečujejo s številnimi težavami, strahovi in stiskami. Nekatere občutki tesnobe in potrtosti tako preplavijo, da teh težav ne zmorejo več aktivno reševati. Šola je lahko pri tem varno okolje, ki jim omogoča nove pozitivne izkušnje in razvijanje učinkovitejših strategij, lahko pa te težave krepi ali celo ustvarja.

Ključne besede: čustvene težave, anksioznost, šolska fobija, trema, strah, depresija.

 

Vodenje razreda: Z vedenjskimi tehnikami do boljših pogojev za pedagoško delo

Skozi preplet delavnice in predavanja bomo poskušali analizirati konkretne primere vedenjskih težav in oblikovati možne intervencije v razredu. Delavnica pripravljena za skupino cca. 15 učiteljev.

Ključne besede: vedenjske težave v razredu, odzivi učitelja in šole

 

Jeza je med nami. Kaj z njo?

Otroci se v šoli znajdejo v številnih stresnih situacijah, ki pri nekaterih sprožijo jezo in agresivne izbruhe. Predavanje izhaja iz vedenjsko kognitivnega modela jeze in agresije, ki pravi, da je jeza normalno in včasih koristno čustvo, agresivnost pa je nekoristen in pogosto nezdrav način izražanja jeze. V tem smislu bomo govorilo o tem, kako pri otroku spodbujati prepoznavanje znakov in sprožilcev jeze ter njemu lastnih načinov odzivanja; ga učiti zmanjšati fiziološko napetost in mu pomagati pri ocenjevanju in spreminjanju neustreznih misli in prepričanj. Cilj vseh nas je krepitev strategij obvladovanja jeze in učenje prosocialnih oblik izražanja jeze, predvsem asertivnosti.

Ključne besede:  jeza, prepoznavanje, obvladovanje in izražanje čustev

 

 

 

 

 

 

 

Naročanje

Obveščamo vas, da je odslej možno naročanje na novi mobilni telefonski številki 040 / 83 21 05 kot tudi na dosedanji stacionarni številki 02 234 97 00 od ponedeljka do četrtka med 8. in 12. uro.

E - gradiva

 

 

 

 

moja starsa naslovnica

Ekran Naslovnica

Anksioznost naslovnica 

Dispraksija naslovnica 

NSUT naslovnica 

Disgrafija naslovnica 

ODS

 Moj otrok noče v šolo

branje NASLOVNICA      supervizija NASLOVNICA         jeza NASLOVNICA

brošura pot starsevstva naslovnica

vzgoja naslovnica

brošura digitalni svet naslovnica

scomsm mat e naslovna

 

 

 

 


Copyright © 2010 Svetovalni center za otroke, mladostnike in starše Maribor. Postavitev strani: Sončna pot d.o.o., Maribor.