Piškotki

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Več o tem

Pregled pripravljenosti otrok za vstop v šolo Natisni

Ravnateljem in šolskim svetovlanim delavcem OŠ

V Svetovalnem centru za otroke, mladostnike in starše Maribor že vrsto let izvajamo preglede pripravljenosti otrok ob vstopu v šolo, predvsem z namenom zgodnjega odkrivanja rizičnih otrok za razvoj učnih, čustvenih in vedenjskih težav.

Ker v zadnjih letih trend odlaganja šolanja na željo staršev neupravičeno (strokovno neutemeljeno) narašča, bomo tudi v tem šolskem letu sprejeli v pregled le tiste predlagane otroke, ki so rojeni v drugi polovici vpisnega leta oz. le tiste starejše, pri katerih za odlog všolanja obstaja tehtna indikacija.

Zaželeno je, da so pregledi na vaši šoli in da se takoj po opravljenih pregledih izvede razširjeni timski sestanek s svetovalno službo, učiteljicami, ki bodo otroke učile in vzgojiteljicami, ki otroka že dobro poznajo. Zaradi vse bolj zahtevnih staršev, je ta način dela najbolj v korist vsem vpletenim. Seveda pa bomo pripravili tudi nekaj rezervnih terminov za preglede v naši ustanovi za zamudnike in tiste, pri katerih je potrebno več časa za odločitev.

Prosimo vas, da sezname otrok čim prej pošljete koordinatorju Heliodorju Cvetku ( Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ), za več informacij in določitev termina pa ga lahko pokličete na 02 23 49 702.

Lep pozdrav,

Direktorica:

mag. Alenka Seršen Fras, univ. dipl. psih.