logo


Začetek Izobraževanje

Piškotki

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Več o tem

Izobraževanje PDF Natisni E-pošta

V okviru registrirane dejavnosti zavod izvaja usposabljanja, izobraževanja, izpopolnjevanja, svetovanje in supervizijo kot spremljajočo dejavnost na področjih vzgoje in izobraževanja za vzgojitelje, učitelje, svetovalne delavce v vrtcih in šolah, starše oziroma družino, otroke in mladostnike.

Prepričani smo, da je potrebno tudi v prihodnje nameniti čim višji možni delež razpoložljivega delovnega časa izobraževanju, izpopolnjevanju, usposabljanju in svetovanju v najrazličnejših oblikah, predvsem s predavanji in seminarji, pa tudi v drugih (mediacija, supervizija, delavnice,…) vzgojiteljem, učiteljem, šolskim svetovalnim delavcem v vrtcih in šolah, ter staršem otrok in mladostnikov.

Na šolah, v vrtcih  ter drugih primernih lokacijah organiziramo in vodimo različne izobraževalne programe za starše, učitelje in svetovalne delavce šol (predavanja za starše in učitelje, seminarje za učitelje in šolske svetovalne delavce, pedagoške delavnice, šole za starše...). V okviru le-teh ozaveščamo starše, učitelje in šolske svetovalne delavce o aktualnih, ključnih  in najpogostejših vprašanjih odraščanja, vzgoje, šolanja, socializacije in prevzemanja družbenih vlog. Vsebine naših izobraževalnih programov bogatijo znanje udeležencev in jim omogočajo lastno samouresničevanje ter osebno rast.

Naša osnovna skrb ostaja optimalni razvoj posameznika in družbe.


Na sedežu zavoda pa z organiziranjem in izvajanjem razširjenih strokovnih kolegijev, namenjenih šolskim svetovalnim delavcem širše mariborske regije, utrjujemo vezi medsebojnega sodelovanja in  podpiramo strokovno rast.  

Nadaljujemo  prakso »Starševskih večerov« in »Učiteljskih večer«, ki so že tradicionalni ter dobro obiskani. Ob vedno novih obrazih se je na teh srečanjih oblikoval  stalni krog udeležencev, ki se širi.
 
Trudimo se  za stalno navzočnost v medijih in  se sproti odzivamo na aktualne probleme v lokalnih okoljih in družbi ter svetu nasploh. S tiskanimi in elektronskimi mediji zajememo največji krog uporabnikov.

Vsako leto se trudimo izdati vsaj eno tiskano brošuro in se prezentiramo z več objavljenimi strokovnimi članki.

 

Naročanje

Obveščamo vas, da je odslej možno naročanje na novi mobilni telefonski številki 040 / 83 21 05 kot tudi na dosedanji stacionarni številki 02 234 97 00 od ponedeljka do četrtka med 8. in 12. uro.

E - gradiva

 

 

 

 

moja starsa naslovnica

Ekran Naslovnica

Anksioznost naslovnica 

Dispraksija naslovnica 

NSUT naslovnica 

Disgrafija naslovnica 

ODS

 Moj otrok noče v šolo

branje NASLOVNICA      supervizija NASLOVNICA         jeza NASLOVNICA

brošura pot starsevstva naslovnica

vzgoja naslovnica

brošura digitalni svet naslovnica

scomsm mat e naslovna

 

 

 

 


Copyright © 2010 Svetovalni center za otroke, mladostnike in starše Maribor. Postavitev strani: Sončna pot d.o.o., Maribor.