logo


Začetek Šola za starše

Piškotki

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Več o tem

Šola za starše PDF Natisni E-pošta

druzinaŠola za starše poteka na Svetovalnem centru v Mariboru že od leta 1987. Izvaja se na Svetovalnem centru, šoli, vrtcu, če jo želijo organizacije vključiti kot preventivno obliko dela s starši.

Delo poteka v skupini 12-15 staršev. Skupinsko delo je organizirano izkustveno ter teoretično, kar pomeni, da je vloga staršev v skupini aktivna. Skupina posamezniku omogoča: medsebojno učenje, podporo, izmenjavo starševskih izkušenj, prenos generacijskih sporočil. Cilj dela je izboljšanje med osebnih odnosov v družini, naučiti se novih drugačnih vzorcev delovanja.

Poudarek v Šoli za starše je na ozaveščanju lastne - starševske vloge.

Najpogostejše obravnavane teme so: komunikacija v družini (poslušanje), postavljanje pravil, mej in odgovornosti, reševanje konfliktnih situacij, vključitev otrok v delovni projekt družine in seveda razreševanje vseh tem oz. vprašanj, ki jih v skupini postavljajo starši.

 

Šola za starše traja 30 ur. Starši se v skupini dobivajo en dan v tednu za tri šolske ure. Udeleženci so: zakonski pari, posamezni starši, študentje, stari starši.

 

 

Vodja šole za starše:
Marinka Bečela
univ. dipl. soc.delavka, spec. za supervizijo in družinska mediatorka

 

indent1 E-PRIJAVNICA

 

Zloženka - Šola za starše

 

Naročanje

Obveščamo vas, da je odslej možno naročanje na novi mobilni telefonski številki 040 / 83 21 05 kot tudi na dosedanji stacionarni številki 02 234 97 00 od ponedeljka do četrtka med 8. in 12. uro.

E - gradiva

 

branje NASLOVNICA      supervizija NASLOVNICA         jeza NASLOVNICA

brošura pot starsevstva naslovnica

vzgoja naslovnica

brošura digitalni svet naslovnica

scomsm mat e naslovna


Copyright © 2010 Svetovalni center za otroke, mladostnike in starše Maribor. Postavitev strani: Sončna pot d.o.o., Maribor.