logo


Začetek ADHD - skupina za starše

Piškotki

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Več o tem

Skupina staršev otrok z motnjo pozornosti in s hiperaktivnostjo (ADHD) PDF Natisni E-pošta

SKUPINA STARŠEV OTROK Z MOTNJO POZORNOSTI IN S HIPERAKTIVNOSTJO (ADHD)

 

Skupina je namenjena staršem, ki pri svojem otroku opažajo, da s težavo usmerja in vzdržuje pozornost, je pretirano nemiren in impulziven pri reševanju nalog in v medsebojnih odnosih, slabšo motivacijo, vztrajnost in organizacijo šolskega dela, težave pri odnosih z vrstniki in avtoritetami, čustvene stiske in bi želeli spoznati starše s podobnimi vzgojnimi dilemami.

V skupini se bomo naučili kaj je motnja pozornosti s hiperaktivnostjo (ADHD) in kaj ni, kako vpliva na učenje, vedenje in medosebne odnose, kako razložiti otroku njegove težave z izvršilnimi funkcijami, kakšne so možne oblike pomoči, kako vzpostavimo in vzdržujemo odnos, ki omogoča sodelovalno reševanje problemov, o pomenu naše obvladanosti in komunikacije, kako otroku pomagati pri organizaciji učenja in vzpostavitvi učnih navad, kaj lahko pričakujemo od šole, kako poskrbeti zase in druge teme po izboru staršev. Učili se bomo drug od drugega, saj enostavnih receptov in instant rešitev ne pozna nihče.

Srečanja bodo potekala mesečno, eno sredo v mesecu (dogovor skupine) od 17.00 do 18.30 ure, v prostorih Svetovalnega centra. Vodi jo mag. Alenka Seršen Fras, univ.dipl.psihologinja. Na skupino prihaja do 10 staršev, ki menijo, da ima njihov otrok tovrstne težave. Kotizacija znaša 15 € za 9 srečanj.

Prosimo vas, da se pred vključitvijo v skupino naročite na svetovalni pogovor pri vodji programa na telefonski številki  02 23 49 715 ali po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

Prvo srečanje bo 11.10. 2017 ob 17.00 uri v prostorih Svetovalnega centra za otroke, mladostnike in starše, Lavričeva 5, Maribor.

 

Naročanje

Obveščamo vas, da je odslej možno naročanje na novi mobilni telefonski številki 040 / 83 21 05 kot tudi na dosedanji stacionarni številki 02 234 97 00 od ponedeljka do četrtka med 8. in 12. uro.

E - gradiva

 

 

 

 

NSUT naslovnica

Disgrafija naslovnica

Dispraksija naslovnica

ODS

 Moj otrok noče v šolo

branje NASLOVNICA      supervizija NASLOVNICA         jeza NASLOVNICA

brošura pot starsevstva naslovnica

vzgoja naslovnica

brošura digitalni svet naslovnica

scomsm mat e naslovna


Copyright © 2010 Svetovalni center za otroke, mladostnike in starše Maribor. Postavitev strani: Sončna pot d.o.o., Maribor.