logo


Začetek Za otroke in mladostnike

Piškotki

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Več o tem

Svetovanje PDF Natisni E-pošta

Otroci in mladostniki se v svojem razvoju srečujejo s številnimi težavami doma, v družini, v vrtcu in v šoli. Najpogostejše so težave v šoli. Slednjo otroci in mladostniki obiskujejo v pričakovanju uspeha. Vendar mnogi doživljajo v šoli strah pred neuspehom, nekateri med njimi v šoli niso uspešni. Doživljanje šolskega neuspeha navadno povzroči otroku oz. mladostniku duševno bolečino, ki je trajna in intenzivna psihična obremenitev, včasih celo psihični stres. Iskanje ustrezne rešitve je v takšni situaciji za posameznika zelo težavno.
V Svetovalnem centru otrokom in mladostnikom nudimo strokovno pomoč pri reševanju učnih težav oz. ob doživljanju šolskega neuspeha. Zlasti se posvetimo iskanju poti za izboljšanje samostojnega učenja (»učenje za učenje«), istočasno pa otroke in mladostnike učimo premagovati motivacijske ovire, prenašati frustracije, usmerjamo jih v dejavno premagovanje »preizkušnje neuspeha«, skupaj z njimi iščemo pot do uspeha in do izboljšanja samopodobe. Pri tem so otrokom in mladostnikom v veliko pomoč tudi prostovoljci iz srednjih ter višjih oz. visokih šol.

 

V primeru, da se želite prijaviti na svetovanje, vas prosimo, da po telefonu ali elektronski pošti posredujete vaše podatke ter na kratko opišete težave s katerimi se soočate vi ali vaš otrok oz. mladostnik, mi pa vam bomo posredovali termin pri ustreznem strokovnem delavcu.

 

Naročanje

Obveščamo vas, da je odslej možno naročanje na novi mobilni telefonski številki 040 / 83 21 05 kot tudi na dosedanji stacionarni številki 02 234 97 00 od ponedeljka do četrtka med 8. in 12. uro.

E - gradiva

 

 

 

 

moja starsa naslovnica

Ekran Naslovnica

Anksioznost naslovnica 

Dispraksija naslovnica 

NSUT naslovnica 

Disgrafija naslovnica 

ODS

 Moj otrok noče v šolo

branje NASLOVNICA      supervizija NASLOVNICA         jeza NASLOVNICA

brošura pot starsevstva naslovnica

vzgoja naslovnica

brošura digitalni svet naslovnica

scomsm mat e naslovna

 

 

 

 


Copyright © 2010 Svetovalni center za otroke, mladostnike in starše Maribor. Postavitev strani: Sončna pot d.o.o., Maribor.